Kommunális edények osztása

Tájékoztatás!

Gibárt Község Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy 2017. január 1-től Gibárt településről a hulladékszállítást Zempléni Hulladékkezelési Közszolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ( továbbiakban : szolgáltató végzi ). A hulladékszállítás a heti egy alkalommal csütörtöki napon 6.00 és 22.00 óra között történik. A szolgáltató 2017 04.04-én Gibárt Széchenyi út 39. szám alatt – az előzetes felmérések és igények alapján –kommunális edények kiosztását végzi. A kiosztásra kerülő kukák a szolgáltató tulajdonát képezik, melyek matricával lesznek ellátva. A kuka átvételéhez szükséges dokumentumok: személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, nem személyes átvétel esetében meghatalmazás. Meghatalmazás minta Gibárt község honlapjáról letölthető, illetve önkormányzatunknál átvehetők.

  1. április 15. után csak a matricával ellátott kukákból szállítja el a szolgáltató a hulladékot. A lakosság tulajdonában maradó kukák a szolgáltató tájékoztatása alapján zöldhulladék gyűjtésére használhatók fel.

Az ingatlanhasználót terhelő közszolgáltatási díj mértéke nem változott. Az ingatlanhasználó a közszolgáltatási díjat utólag, negyedéves elszámolási időszak szerint, a koordináló szerv (Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.) által kiállított számla alapján egyenlíti ki.

Önkormányzatunk rendelete alapján korábban támogatásban részesült háztartások közszolgáltatási díját 100 %-ban az önkormányzat a későbbiek során is megfizeti.

A 2017 évre vonatkozó az önkormányzat házipénztárába befizetett illetve számlaszámára átutalt „áthárított szolgáltatás szemétszállítási díj” összege visszafizetésre illetve visszautalásra kerül a lakosok részére. Ezt követően a számla megérkezését követően az ingatlanhasználónak kell a szemétszállítási díjat megfizetnie.

Gibárt Község Önkormányzat-képviselő testületének 10/2016.(XII.2.) hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló rendelete

A Zempléni Z.H.K. Nonprofit Kft. kommunális edény osztására vonatkozó tájékoztatója elérhető Gibárt település honlapján illetve kifüggesztésre került az önkormányzat hirdetőtábláján.

Gibárt Község Önkormányzata

Kommunális edény osztásának ideje

Meghatalmazás edényzet átvételéhez

Facebook kommentek

Vélemény, hozzászólás?